Am atat de multe de spus!


Am atat de multe de spus!

“Tare as vrea sa mai stau la masa de scris. Am atat de multe de spus!” – acestea sunt ultimele cuvinte rostite de poetul basarabean Dumitru Matcovschi. A spus aceste cuvinte pentru ca a simtit ca moare mai devreme decit si-ar fi dorit.
Cite avem de spus si cite am putea spune daca am sta sa facem cite o analiza pentru fiecare zi pe care o traim. Cu siguranta ca am umple astfel zilele cu lucruri importante si am aduna citate si am alcatui concluzii.
Oamenii nu stiu cind vor muri, dar ultimele cuvinte intotdeauna se las simtite, de aceea ca sa ai ce spune- Traieste! Lupta pentru ceva! Lasa in urma ta macar inceputul realizarii , ca sa poti afirma in final asemeni geniului Albert Einstein “Mi-am indeplinit misiunea aici”.
Pablo Neruda spunea : „Moare câte puţin cine se transformă în sclavul obişnuinţei,urmând în fiecare zi aceleaşi traiectorii” – cu alte cuvinte : dragostea de viata este sursa spiritului existent, forta care ne ajuta sa fim vii, sentimentul care porneste esenta existentei ! Tot ea spune :” Evităm moartea câte puţin, amintindu-ne întotdeauna că “a fi viu” cere un efort mult mai mare decât simplul fapt de a respira. „
Inca o data cere puteri ca sa traiesti astfel incit viata ta sa insemne mai mult decit respiratie, mai mult decit o simpla umblare pe pamint! Iubeste viata si spune… spune si altora tot ce inveti . Noi putem ajuta poetii si putem transmite mai departe aceasta dorinta de a lasa ceva in urma noastra, cuvinte si fapte care sa atinga si sa schimbe !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: